Fetás hamburger
A hamburger egész évben népszerű (gyors)étel, viszont most, a kerti összejövetelek szezonjában egyenesen „kötelező”. Tálalhatod sült burgonyával vagy hűsítő tzatzikivel, ez utóbbi szuperül harmonizál a sós fetával.
Hozzávalók
4 darabhoz- 60 dkg darált marhahús
- 16 dkg feta sajt
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- 4 db hamburger buci
- majonéz
- salátalevelek, paradicsom- és uborkakarikák
Elkészítés
A marhahúst összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. A fetát összemorzsoljuk, és szintén 4 egyenlő részre szedjük. 1 adag marhahúsból gombócot formázunk, kilapítjuk, majd a széleit üresen hagyva rányomkodunk egy adag fetát. Rádolgozzuk a sajtra alaposan a húst úgy, hogy lehetőleg sehol se lógjon ki a sajt, és laposabb húspogácsát formázunk belőle. Hasonlóan elkészítjük a többi három húspogácsát is. Egy serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük, közben sózzuk (finoman, mert a feta is sós), borsozzuk.
A bucikat kettévágjuk, belső oldalaikat megpirítjuk forró, száraz serpenyőben, majd vékonyan megkenjük majonézzel.
Mindegyik buciba teszünk salátaleveleket, 1-1 fetás húspogácsát, valamint paradicsom- és uborkakarikákat.
Ezt a receptet már próbáltad?