Fehérboros lazacsteak
Hozzávalók
- 4 szelet vastagra vágott lazacsteak, bőr- és szálkamentesen
- 2 csésze vörös rizling vagy Sauvignon Blanc
- ½ csésze víz
- 2 csillagánizs
- 10 szem fekete vagy rózsaszín bors
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott friss koriander
- finom szemű tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1. Sütés előtt 30 perccel vegyük ki a lazacot a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűvé váljon.
2. Egy nagy serpenyőben amiben egyszerre elférnek a halszeletek, keverjük össze a bort, a csillagánizst és a borsot. Közepes lángon forraljuk fel, vegyük vissza a fokozatot, és főzzük még 5 percig.
3. Főzőlapáttal, óvatosan tegyük a lazacszeleteket a serpenyőbe. Ha a folyadék nem lepi el teljesen, akkor öntsük fel vízzel. Fedjük le, és főzzük, amíg a lazac szinte teljesen áttetsző nem lesz, kb. 8 perc.
4. Helyezzük a halszeleteket előmelegített tányérokra. Locsoljunk meg minden szeletet olívaolajjal, és szórjuk meg korianderrel. Ízesítsük a főzőlevet sóval és borssal. Kanalazzunk a főzőléből 2-3 evőkanállal minden szeletre. Azonnal tálaljuk.
Forrás: thekitchn.com