Fahéjas-sárgarépás sütemény
Ez a puha kevert sütemény sokáig olyan marad, mintha most kaptad volna ki a sütőből. Egy tipp: ha tudod, hogy több napig eszitek majd, a túrós krémet ne kend rá előre/egyszerre.
Hozzávalók
egy közepes méretű, kb. 22x10 cm-es téglalap alakú formához- 3 db tojás
- 18 dkg cukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1,5 dl napraforgóolaj
- 20 dkg reszelt, levétől kinyomkodott sárgarépa
- 20 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
- A tetejére:
- 15 dkg krémes túró
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2-3 evőkanál porcukor
- csokitojások, reszelt sárgarépa és pirított mandulaszirom a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat 2-3 percen keresztül habosra, krémesre keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a napraforgóolajat, majd a reszelt répát, valamint a lisztet a sütőporral és a fahéjjal elkeverve. Alaposan összekeverjük.
A masszát a sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kb. 45-50 perc kell neki. Langyosan kivesszük a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A túrót összekeverjük a vaníliával és a porcukorral, a sütemény tetejére halmozzuk, elsimítjuk. Csokitojásokkal, reszelt, kinyomkodott répával és pirított mandulával díszítjük.