Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ezt muszáj kipróbálni: Kurkumás-kókuszos rizs

Ízben gazdag köretrecept, amely könnyen elkészíthető!
2017. January 12.

Hozzávalók

  • 1,5 ek. olívaolaj
  • ½ hagyma (kockára vágva)
  • 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 1 ek. reszelt gyömbér
  • 1 csipet só
  • 1 csésze basmati rizs (előáztatva, majd megszárítva)
  • 1,5 tk. őrölt kurkuma
  • 2 dl kókusztej
  • 1 ¼ csésze víz
  • apróra vágott bazsalikom (tálaláshoz)

Elkészítés

1. Közepes lábasban melegítsük az olívaolajat közepes lángon.

2. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért, sót és keverjük meg. 5-7 percig főzzük, időnként keverve, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz (ne várjuk meg, amíg barnulni kezd).

3. Tedd a rizst és a kurkumát a lábasba és keverd egyneművé a tartalmát.

4. Hagyd, hogy a rizs főjön kicsit – néhányszor kavard át.

5. Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, majd kavard össze a többi hozzávalóval.

6. Csavard feljebb a gázt és hagyd, hogy a keverék felforrjon.

7. Amint forrni kezd, vedd a lángot takarékra, majd további 15-18 percig főzd a rizst (amíg le nem fő róla az összes folyadék). Tálald friss bazsalikomlevéllel.

 

forrás: mysequinedlife.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!