Ezt muszáj kipróbálni: Kurkumás-kókuszos rizs
Ízben gazdag köretrecept, amely könnyen elkészíthető!
2017. January 12.
Hozzávalók
- 1,5 ek. olívaolaj
- ½ hagyma (kockára vágva)
- 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 1 ek. reszelt gyömbér
- 1 csipet só
- 1 csésze basmati rizs (előáztatva, majd megszárítva)
- 1,5 tk. őrölt kurkuma
- 2 dl kókusztej
- 1 ¼ csésze víz
- apróra vágott bazsalikom (tálaláshoz)
Elkészítés
1. Közepes lábasban melegítsük az olívaolajat közepes lángon.
2. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért, sót és keverjük meg. 5-7 percig főzzük, időnként keverve, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz (ne várjuk meg, amíg barnulni kezd).
3. Tedd a rizst és a kurkumát a lábasba és keverd egyneművé a tartalmát.
4. Hagyd, hogy a rizs főjön kicsit – néhányszor kavard át.
5. Öntsd hozzá a kókusztejet és a vizet, majd kavard össze a többi hozzávalóval.
6. Csavard feljebb a gázt és hagyd, hogy a keverék felforrjon.
7. Amint forrni kezd, vedd a lángot takarékra, majd további 15-18 percig főzd a rizst (amíg le nem fő róla az összes folyadék). Tálald friss bazsalikomlevéllel.
forrás: mysequinedlife.com
Megosztom barátaimmal