Ezt együk kánikulában 2. rész: Fagyasztott csokoládés-mogyorós sajttorta
Hozzávalók
12 szelethez- 200 g mézes-földimogyorós kukoricapehely
- 2×400 g-os üveg csokoládés mogyorókrém
- 360 g zsíros krémsajt
- 1 ek. megpirított és apróra vágott mogyoró
Elkészítés
1 A kukoricapelyhet keverjük össze az egyik üveg mogyorókrém felével – nem baj, hogy a kukoricapehely közben összetörik. Nyomkodjuk a keveréket 23 cm-es, levehető oldalú tortaforma aljába.
2 Másik tálban keverjük simára a krémsajtot, majd dolgozzuk össze a maradék mogyorókrémmel. Simítsuk a keveréket a kukoricapelyhes alapra, szorosan fedjük le a formát folpackkal, és rakjuk másnapig a fagyasztóba.
3 A tálalás előtt 30 perccel vegyük elő a tortát a fagyasztóból – annyira olvadjon ki, hogy éles késsel könnyen felvágható legyen. Felszeletelve, mogyoróval megszórva kínáljuk. A fagyasztóban legfeljebb 1 hónapig eláll.
folsav
Adagonként: 542 kcal • 33 g zsír • 15 g telített zsírsav • 50 g szénhidrát • 42 g cukor • 3 g rost • 8 g fehérje • 0,5 g só