Ezt a vega receptet a húst fogyasztóknak is muszáj lenne kipróbálniuk!
Hozzávalók
4 db pitához- 20 dkg zabliszt
- 2 db tojás
- 20 dkg édesburgonya
- 10 dkg csicseriborsó
- 5 dkg natúr joghurt
- ½ fej lilahagyma
- friss petrezselyem
- őrölt római kömény
- őrölt fokhagyma
- himalája só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db sütőzacskó
Elkészítés
Ha száraz csicseriborsót használunk, akkor előző este (vagy 1-2 órával főzés előtt) vízbe áztatjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, közepes lángon, 30 perc alatt puhára főzzük.
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk és sütőzacskóba tesszük. A zacskóba csorgatunk egy evőkanál olívaolajt, egy csipet sót és őrölt római köményt. Ezután szorosan bekötjük a zacskó száját és az előmelegített sütőbe tesszük kb. 25 percre.
A pitához összekeverjük a tojásokat a liszttel, a sütőporral és kevés sóval, majd kevés víz hozzáadásával nagyon sűrű, de kanalazható állagú tésztává keverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe négy egyenlő nagyságú korongot halmozunk a tésztából. A meleg sütőbe tesszük és 10 perc alatt készre sütjük.
Ezalatt finomra aprítjuk a lilahagymát és néhány szál petrezselymet.
Ha elkészültek a hozzávalók, összeállítjuk a salátát. A csicseriborsót óvatosan összekeverjük a puhára sült édesburgonyával, a felaprított hagymával, a petrezselyemmel és a natúr joghurttal, majd kevés sóval, őrölt fokhagymával és római köménnyel fűszerezzük. A langyosra hűlt pitákra „zsebet” vágunk, ebbe töltve tálaljuk a csicseri salátát.