Ez garantáltan egy szuper avokádós recept, ugyanis Yotam Ottolenghi egyik remeke
Avokádókrém pirítóson paradicsomos salsával
2017. July 22.
Hozzávalók
- 2-3 túlérett avokádó (húsa kikaparva 250 g legyen)
- 80 g sótlan puha vaj (2 cm-es kockákra vágva)
- 3 lime lereszelve, kifacsarva (héjból és léből is ½-½ evőkanálnyi kell)
- só, bors
- 10 g tárkonylevél (apróra vágva)
- 10 g kapor (apróra vágva)
- 200 g koktélparadicsom (negyedelve)
- 2 tk. kapribogyó (apróra vágva)
- 2 ek. olívaolaj (és még egy kevés tálaláshoz)
- 4 szelet kovászos kenyér
- ½ gerezd fokhagyma
- ¼ tk. köménymag (megpirítva, aprítva)
Elkészítés
Tegyük az avokádót, a vajat, féladag limelével, féladag limehéjjal és fél teáskanál sóval egy konyhai robotgépbe, dolgozzuk össze alaposan. Ezután tegyük egy tálba, a tárkony és a kapor nagy részével fűszerezzük (egy kevés maradjon későbbre), majd rakjuk hűtőbe 10 percre.
Egy másik tálban dolgozzuk össze a paradicsomot, a kapribogyót, a maradék limelevet és limehéjjat, olíva olajat, borsozzuk. Tegyük félre.
Pirítsuk meg a kenyeret, majd kenjük be egyik oldalukat fokhagymával. Ezután kenjük rá az avokádókrémet, majd a salsat. Szórjuk meg köménymaggal és a maradék fűszerekkel, borsozzuk, majd csurgassuk meg olívaolajjal.
forrás: theguardian.com
Megosztom barátaimmal