Epres-marcipános pohárdesszert
Egy könnyű epres, tejszínes, túrós pohárdesszert szuper választás tavaszi délutánokra. Ha pedig csempésznél bele egy kis „extrát”, turbózd fel marcipánnal!
Hozzávalók
4 adaghoz- 15 dkg zabkeksz
- 2 dl hideg habtejszín
- 40 dkg túró
- 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- 25 dkg eper
- 10 dkg natúr marcipánmassza
- mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés
A zabkekszet durvára törjük (nem szükséges teljesen morzsásra, maradhatnak benne nagyobb darabok). A tejszínt kemény habbá verjük.
A túrót áttörjük, összekeverjük a porcukorral, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A kekszmorzsát, a túrókrémet, a megmosott, felkockázott epret és a szintén apróra kockázott marcipánt 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd mentalevelekkel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: