Epres lusta asszony rétese
Nem véletlen a név, ennél egyszerűbben elkészíthető süteményt ugyanis nehéz elképzelni, hiszen szó szerint csak össze kell dobálni a hozzávalókat. Mégis egy igazi desszertélmény a végeredmény, ami az eperszezon közeledtével kihagyhatatlan.
Hozzávalók
kb. 6 adaghoz- 8 dkg apró szemű zabpehely
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 10 dkg eritrit
- 6 dkg vaj
- 25 dkg zsírszegény rögös túró
- 20 dkg eper
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 1 evőkanál vanília aroma
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, a sütőporral és az eritrittel. Egy mély tepsit kivajazunk, majd beleszórjuk a lisztes keverék felét. A vajat felolvasztjuk, és a fele mennyiséget rácsorgatjuk. Erre morzsoljuk egyenletesen a rögös túrót, majd eloszlatjuk rajta a megtisztított, felkockázott epret. Rászórjuk a lisztes keverék másik felét is.
A tojást villával felverjük, majd összekeverjük a tejjel, a vanília aromával és a maradék olvasztott vajjal. Ezt is ráöntjük a többi hozzávalóra. Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és 30 percig sütjük a tésztát.
Az elkészült süteményt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.