English breakfast
Hozzávalók
2 személyre- 20 dkg gyöngybab
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 2 dl hámozott paradicsom konzerv
- csipet cukor
- 4 nagy csiperkegomba
- 1 paradicsom
- 2 tojás
- 4 db paprika nélküli grillkolbász (angol, bajor)
- pár szelet bacon
- 4 szelet szendvicskenyér
- olívaolaj
- só
Elkészítés
1. A babot alaplében vagy vízben puhára főzzük, a főzővízbe teszünk babérlevelet, vöröshagymát, kakukkfüvet és fokhagymát is.
2. A paradicsomos szószhoz egy felhevített lábasban olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Az egyik paradicsomot meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd a hagymához adjuk a paradicsom konzervvel együtt, majd nagy lángon forraljuk, hogy besűrűsödjön.
3. A gombákat bevagdossuk, a másik paradicsomot keresztben kettévágjuk, majd megsózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk őket és grill serpenyőben megsütjük. A grillkolbászt is megkenjük olívaolajjal és a baconnel együtt azt is ropogósra sütjük a gomba mellett.
4. A babot lecsepegtetjük, a paradicsomos szószhoz adjuk és egy csipet cukrot adunk hozzá.
5. A tükörtojásokat egy forma segítségével megsütjük.
6. Mindenből egy keveset egy tányérra halmozunk, majd tálaláskor pirítóssal és újhagymával kínáljuk. Jó étvágyat!