Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű túrófánk

Adásban volt: 2016. November 14.
A recepthez tartozó videó
2016. November 14.

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 30 dkg túró

  • 1-2 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg eperlekvár

Elkészítés

1. Egy nagyobb keverőtálban a túrót összekeverjük a cukorral, a liszttel, a szódabikarbónával és két csipet sóval. Kézzel, vagy kézi mixerrel tésztát keverünk belőle, egyenként hozzáadva a tojásokat, majd legalább fél órát pihentetjük.

2. Olajat forrósítunk és két kanál segítségével galuskákat formázunk a tésztából, és 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

3. Az olaj leitatása után barack- vagy eperlekvárral tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!