Egészségriadó!
Brokkolisaláta olajos magvakkal
2017. November 21.
Hozzávalók
8 adag- 2 fej brokkoli (kb. 570 gramm)
- 3 ek. balzsamecet
- 2 ek. juharszirup
- 2 ek. mogyoró- vagy mandulavaj
- 3 ek. olívaolaj
- ½ tk. só
- 3 ek. pirított tökmag
- ¼ csésze aszalt áfonya
- ¾ csésze dió (apróra vágva)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, szórjuk a diókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, pirítsuk 4-6 percig.
Tegyünk egy nagy lábasba vizet, tegyük fel a gázra, és hagyjuk felforrni. Egy másik lábasba helyezzünk vizet és jeget. A forrásban levő vízbe tegyük bele a brokkolit 2-3 percre, majd tegyük át a jeges vízbe 30 mp-re. Ezután hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel apró darabokra, távolítsuk el a szárat, tegyük egy tálba.
Egy kis tálkában keverjük össze a balzsamecetet a juharsziruppal, a mogyoróvajjal, az olíva olajjal, és a sóval. Mikrózzuk 20-30 mp-ig a keveréket, míg a mogyoróvaj megolvad. Csurgassuk meg vele a brokkolit, szórjuk meg dióval, tökmaggal és áfonyával.
forrás: Evolving Table
Megosztom barátaimmal