Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egészségriadó!

Brokkolisaláta olajos magvakkal
2017. November 21.

Hozzávalók

8 adag
  • 2 fej brokkoli (kb. 570 gramm)
  • 3 ek. balzsamecet
  • 2 ek. juharszirup
  • 2 ek. mogyoró- vagy mandulavaj
  • 3 ek. olívaolaj
  • ½ tk. só
  • 3 ek. pirított tökmag
  • ¼ csésze aszalt áfonya
  • ¾ csésze dió (apróra vágva)

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, szórjuk a diókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, pirítsuk 4-6 percig.

Tegyünk egy nagy lábasba vizet, tegyük fel a gázra, és hagyjuk felforrni. Egy másik lábasba helyezzünk vizet és jeget. A forrásban levő vízbe tegyük bele a brokkolit 2-3 percre, majd tegyük át a jeges vízbe 30 mp-re. Ezután hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel apró darabokra, távolítsuk el a szárat, tegyük egy tálba.

Egy kis tálkában keverjük össze a balzsamecetet a juharsziruppal, a mogyoróvajjal, az olíva olajjal, és a sóval. Mikrózzuk 20-30 mp-ig a keveréket, míg a mogyoróvaj megolvad. Csurgassuk meg vele a brokkolit, szórjuk meg dióval, tökmaggal és áfonyával.

forrás: Evolving Table

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tésztasaláta brokkolival és baconnel

Tésztasaláta brokkolival és baconnel

Ínycsiklandó mártással leöntve

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!