Egészséges őszi finomság reggelire, uzsonnára
Sütőtökös chia puding bogyósgyümölcs-réteggel
2017. October 17.
Hozzávalók
- A pudinghoz
- 1 csésze mandula- vagy kókusztej
- ½ csésze chia mag
- 1 csésze sütőtök
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. fehéj
- 1,5 tk. sütőtökpite fűszerkeverék
- 1/3 csésze juharszirup vagy kókusznektár
- A gyümölcsréteghez
- 1 1/3 csésze áfonya
- 1 csésze málna (fagyasztott is megfelel)
- 1 ek. vegán vaj
- 2 ek. nyers kókusznektár
- 1 ek. mandulatej
- 2 ek. chia mag
- Extra topping: fahéj, fahéj rúd, kókusztejszín
Elkészítés
Süssük meg a sütőtököt és készítsük el a gyümölcsréteget: tegyünk egy lábasba 1 csésze áfonyát, a málnát, a vajat, a kókusznektárt, és a mandulatejet. Közepes lángon melegítsük, míg a gyümölcsök ereszteni kezdik a levüket, és gyümölcslé-állagú lesz a keverék. Óvatosan forgassuk bele a chia magot és a maradék áfonyát, majd főzzük további 2 percig, végül húzzuk le a tűzről.
Tegyük a chia puding minden hozzávalóját egy nagy teljesítményű turmixba, keverjük, amíg pudingállagú lesz, majd kanalazzuk befőttesüvegbe/pohárba. Kanalazzuk rá a gyümölcsréteget, végül pedig mehet rá a választott topping.
forrás: Camera Ready Lifestyle
Megosztom barátaimmal