Édes, mogyorókrémes tojástekercs
Sőt! Ha a tejszínt például mandulatejjel helyettesíted, még laktózmentes is!
Hozzávalók
2 adaghoz- 4 db tojás
- 0,5 dl hab- vagy főzőtejszín
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- kevés kókuszzsír a sütéshez
- 4 evőkanál mogyoróvaj (ropogós)
- 3 evőkanál aszalt áfonya
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a tejszínnel, a cukorral és a vaníliával. Egy nagy méretű serpenyőben felolvasztunk kevés zsírt, egyenletesen elkenjük. Beleöntjük a masszát, és lassú tűzön (hogy a cukor biztosan ne égjen meg), fedő alatt, egyszer megfordítva megsütjük.
Még melegen megkenjük a mogyoróvajjal, majd megszórjuk az aszalt áfonyával. Szorosan feltekerjük, és karikákra vágva (vagy akár félbehajtva) tálaljuk.