Duplasajtos-tejszínes tészta borsóval és pulykával
Hiszitek vagy sem, még a legolcsóbb, legegyszerűbb tömlős sajtból is szuper finom ételeket lehet készíteni: például ezt a krémes-sajtos tésztát.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg tetszőleges tészta
- só
- 35 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg pulykamellfilé
- őrölt fekete bors
- 4 szál újhagyma fehér része
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 20 dkg natúr vagy tejszínes tömlős sajt
- 20 dkg trappista vagy edami sajt
Elkészítés
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A zöldborsót egy kevés enyhén sós vízben pár perc alatt puhára főzzük, majd szintén leszűrjük.
2 evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben. Rátesszük a kis kockákra vágott pulykát, és erős lángon átsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, felmelegítjük. Rátesszük a felkarikázott újhagymát és a lereszelt fokhagymát, megfuttatjuk rajta, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Hozzáadjuk a tömlős sajtot és a lereszelt trappista vagy edami sajtot, felforraljuk, kevergetve besűrítjük, sózzuk, borsozzuk. Közben beleforgatjuk a főtt tésztát és borsót. A kész fogást a sült pulykakockákkal tálaljuk (vagy a húst bele is forgathatjuk a legvégén).