Disznósajtos bagel Ammerländer Edámi sajttal és zöldborsócsírával
Hozzávalók
4 személyre- 4 db bagel
- 7 dkg majonéz
- 12 szelet Ammerländer Edámi sajt
- 15 dkg disznósajt
- 8 dkg csemegeuborka
- 2 db pirosretek
- zöldborsócsíra
Elkészítés
A pirosretket és a csemegeuborkát karikázzuk fel. A bagelt vágjuk ketté. Kenjük meg majonézzel az alsó felét. Helyezzük a disznósajtot a bagelre. Utána tegyük rá a szeletelt sajtot, a pirosretket és az uborkát. Szórjuk meg zöldborsócsírával. Végül zárjuk le a bagel tetejével.
Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!