Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Disznósajtos bagel Ammerländer Edámi sajttal és zöldborsócsírával

Ha valami nem mindennapira vágysz, íme, egy igazán bevállalós darab. A tehénsajt és a disznósajt meglepő találkozása egy friss és üde társaságban.
2022. May 16.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db bagel
  • 7 dkg majonéz
  • 12 szelet Ammerländer Edámi sajt
  • 15 dkg disznósajt
  • 8 dkg csemegeuborka
  • 2 db pirosretek
  • zöldborsócsíra

Elkészítés

A pirosretket és a csemegeuborkát karikázzuk fel. A bagelt vágjuk ketté. Kenjük meg majonézzel az alsó felét. Helyezzük a disznósajtot a bagelre. Utána tegyük rá a szeletelt sajtot, a pirosretket és az uborkát. Szórjuk meg zöldborsócsírával. Végül zárjuk le a bagel tetejével.

Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkemell brokkolival és Ammerländer Maasdamer sajttal sütve

Csirkemell brokkolival és Ammerländer Maasdamer sajttal sütve

Könnyed, tavaszias, villámgyorsan elkészíthető étel brokkolipártiaknak. A sajt pedig ebben az esetben olyan szerephez jut, hogy az tényleg mindennek a teteje!
Tonhalas háromszög szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Tonhalas háromszög szendvics Ammerländer Trappista sajttal

Ne érd be az előre csomagolt verzióval! Itt az ideje, hogy otthon készítsd el ezt a klasszikus, méltán népszerű harapnivalót.
Amerikai „tater tots” sült krumpli, Ammerländer Jadegut sajtos majonézzel

Amerikai „tater tots” sült krumpli, Ammerländer Jadegut sajtos majonézzel

A krumpli számos elkészítési módja mellé most mutatunk egy olyat, ahogy Amerikában kedvelik. A sajtos majonéz viszont legyen hozzá tősgyökeres európai. Így lesz földrészeken átívelő, igazán finom és különleges.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!