Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Datolyaszilvás quinoasaláta padlizsánnal

Télen se feledkezz el a salátákról!
2022. November 27.

Csodás szín- és ízkavalkád a hideg téli napokra. Igény esetén felturbózható grillezett sajttal vagy csirkemellel.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 zacskó madársaláta alap
  • 1 padlizsán
  • 100 g quinoamag
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 nagyobb szem datolyaszilva (vagy 2 kisebb)
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés

Először a quinoamagot alaposan átmossuk jó meleg vízben. Bő kétszeres mennyiségű vizet felteszünk forralni, amikor már forr, beletesszük a megmosott quinoát, sózzuk és alacsony lángon lefedve megfőzzük. Szívja magába a vizet, ne legyen kemény, de ne is főjön szét. Amikor kész, kitesszük a hűvösre kihűlni.

A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, majd hasábokra vágjuk. Enyhén sózzuk és borsozzuk, vagy akár megszórhatjuk grillfűszerkeverékkel is. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk minden oldalát a hasáboknak (2-3 részletben).

Előkészítjük a saláta alapot, kiöntjük egy nagy tálba, felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk a lila hagymát, és a kettőt összeforgatjuk. A kihűlt főtt quinoát is hozzáadjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd összeforgatjuk így egyben. Erre az alapra helyezzük rá a sült padlizsánhasábokat és a szeletelt datolyaszilvát.

A végén még ízlés szerint meglocsolható olívaolajjal, sózható és bővíthető grillezett sajttal vagy csirkemellel. Jó étvágyat!

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Bazsalikomos kalács

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai keles pulykakebab

Kínai keles pulykakebab

Próbáltad már így a kebabot?
Mini pavlova birsalmazselével

Mini pavlova birsalmazselével

A pavlova édes alapjához tökéletesen illik az őszi birsalma fanyarsága. A szezon kedvence lesz ez a desszert!
Serpenyős langalló

Serpenyős langalló

Maradék krumpli? Langallóba vele!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!