Datolyaszilvás quinoasaláta padlizsánnal
Csodás szín- és ízkavalkád a hideg téli napokra. Igény esetén felturbózható grillezett sajttal vagy csirkemellel.
Hozzávalók
4 személyre- 1 zacskó madársaláta alap
- 1 padlizsán
- 100 g quinoamag
- 1 fej lila hagyma
- 1 nagyobb szem datolyaszilva (vagy 2 kisebb)
- olívaolaj, só, bors
Elkészítés
Először a quinoamagot alaposan átmossuk jó meleg vízben. Bő kétszeres mennyiségű vizet felteszünk forralni, amikor már forr, beletesszük a megmosott quinoát, sózzuk és alacsony lángon lefedve megfőzzük. Szívja magába a vizet, ne legyen kemény, de ne is főjön szét. Amikor kész, kitesszük a hűvösre kihűlni.
A padlizsánt megmossuk, felszeleteljük, majd hasábokra vágjuk. Enyhén sózzuk és borsozzuk, vagy akár megszórhatjuk grillfűszerkeverékkel is. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk minden oldalát a hasáboknak (2-3 részletben).
Előkészítjük a saláta alapot, kiöntjük egy nagy tálba, felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk a lila hagymát, és a kettőt összeforgatjuk. A kihűlt főtt quinoát is hozzáadjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd összeforgatjuk így egyben. Erre az alapra helyezzük rá a sült padlizsánhasábokat és a szeletelt datolyaszilvát.
A végén még ízlés szerint meglocsolható olívaolajjal, sózható és bővíthető grillezett sajttal vagy csirkemellel. Jó étvágyat!
Ezt a receptet is próbáld ki: