Datolyás bonbon
A datolyás alapú golyócskák, bonbonok hálás desszertek, hiszen gyorsak és tetszés szerint variálhatók.
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz- 20 dkg aszalt, magos datolya
- 5 dkg zabpehely
- 5 dkg tetszőleges kandírozott gyümölcs (pl. narancs) vagy aszalvány
- kb. ½ érettebb banán
Elkészítés
A datolyát forró vízbe áztatjuk addig, amíg megpuhul, ezután kimagozzuk.
A zabpelyhet késes aprítóban összetörjük, majd beletesszük az aprítóba a datolyát és a kandírozott gyümölcsöt vagy aszalványt is. Addig járatjuk a gépet, amíg szépen összeáll a massza.
Ezután már majdnem készen vagyunk, de még egy kevés banánnal krémesítjük a masszát. Ehhez apránként banánt teszünk a gépbe (először csak 2-3 karikát) egészen addig, amíg puhább, de még jól formázható állagot kapunk.
Benedvesített kézzel kis golyókat formázunk belőle, és tálalásig hűvös helyre tesszük.
Ezt a receptet is próbáld ki: