Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cukormentes tiramisu – Salátagyár blog

Vendégblogger sorozat, 5. rész, Szaszkó Reya életmódváltó gasztroblogger
2019. August 8.

Júliusban és augusztusban az ismerős arcok mellett vendégszerzőkkel is találkozhattok nálunk. Úgy határoztunk, hogy a pop-up éttermek mintájára „pop-up” rovatot indítunk, hogy bemutassunk nektek néhány izgalmas blogot. Hétről hétre olyan magyar gasztrobloggereket látunk vendégül, akiknek az ebéd- vagy vacsorameghívására mi sem mondanánk nemet, sőt! 

Alkalmi szerzőink nem csupán az egyik kedvenc receptjüket osztják meg veletek, hanem 10+1 villámkérdést is megválaszolnak, hogy még jobban megismerhessétek őket.

Rendhagyó módon kezdjük a plusz kérdéssel, mutasd be kérlek pár mondatban a blogod! 

A Salátagyár diétás gasztroblogom 2013 óta segíti az életmódváltókat, fogyni vágyókat cukormentes és fehér liszttől mentes diétás receptekkel. A repertoár többek közt salátákból, diétás péksüteményekből, ebédötletekből és édességekből áll. 

A blogon egyaránt megtalálhatók zabpelyhes, teljes kiőrlésű és szénhidrátcsökkentett lisztből készült receptek. Az elmúlt 6 év során bebizonyosodott, hogy nincs olyan hagyományos ízvilágú étel, amit ne lehetne egészségesebben, alakbarát módon elkészíteni. 

Kövesd Reyát az Instagramon is! 

Van olyan étel, amin időtlen időkig – de legalábbis nagyon sokáig – el tudnál élni?

Sült csirkecombon, szendvicsen és tojásételeken bármeddig.  

Melyik nemzet konyhája áll hozzád a legközelebb? 

A legjobban a mediterrán (olasz, görög) ízvilágot kedvelem.

Ha 3 alapfűszert kellene választanod, melyek lennének azok?

Só, bors, oregánó.

Van olyan étel vagy alapanyag, amit annyira nem kedvelsz, hogy legszívesebben eltörölnéd a föld színéről? 

Nem szeretem, és soha nem is eszem mákos ételeket. A blogon is csak egy ilyen recept szerepel a több, mint 500 között, de azt is a férjem ette meg.  

Milyen ételeket készítesz a leggyakrabban?

Heti rendszerességgel sütök szénhidrátcsökkentett kenyeret, kelt tésztákat, csirkét párolt zöldséggel. 

Van olyan konyhai eszköz, amit mindenkinek ajánlanál beszerzésre?

Egy kézi robotgépnek és egy digitális mérlegnek szerintem minden háztartásban lennie kell! 

És olyan, amit teljesen feleslegesnek tartasz?

Olyan nincs, maximum csak olyan, amit ritkán használok.   

Ha 1 órád lenne a váratlanul bejelentkező barátaidnak készíteni valamit, milyen ételre esne a választásod?

Biztos, hogy csirkemellet sütnék tepsiben, közben pedig elkészülne a bulgur és egy nagy tál saláta. 

Inkább sós vagy inkább édes? 

Abszolút sós.  

Ha lehetőséged nyílna együtt főzni és vacsorázni egy külföldi séffel vagy más gasztroszemélyiséggel (lehet kortárs, de olyan ember is, aki már nincs köztünk), kivel ülnél egy asztalhoz?

Nem nézek tévét, emiatt nem követem a főzős műsorokat, de régebben nagy kedvencem volt a külföldiek közül Jamie Oliver, a magyarok közül pedig Serényi Zsolt.

Cukormentes tiramisu

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 adag (kb. 16 db) szénhidrátcsökkentett babapiskóta (szénhidrátcsökkentett babapiskóta recept ITT!)
  • 7 g (2 teáskanál) cukormentes instant kávé
  • 1 dl forró víz
  • 25 dkg light mascarpone
  • 2 dl cukormentes habtejszín
  • 15 dkg cukornak megfelelő természetes édesítőszer
  • 1-2 teáskanál rumaroma (elhagyható)
  • 2 dkg cukrozatlan, zsírszegény kakaópor

Elkészítés

A krém elkészítésével kezdjük. A mascarponét kikeverjük az édesítőszerrel és a rumaromával.

A habtejszínt önmagában kemény habbá verjük. A tejszínhabot a mascarponekrémbe forgatjuk.

A forró vizet összekeverjük az instant kávéval. A házi babapiskóták felét a kávéba forgatjuk, és egy nagyobb tál aljába sorakoztatjuk. A mascarponekrém felét a babapiskótás rétegre simítjuk. Ezután újabb réteg kávéba forgatott babapiskóta következik, erre rákenjük a maradék mascarponekrémet, végül a tetejét megszórjuk kakaóporral. 2-3 órára hűtőbe tesszük, utána felszeleteljük, tálaljuk.

 

100 g cukormentes tiramisu átlagos tápértéke:

 

225 kcal, 7 g szénhidrát, 8 g fehérje és 18 g zsír.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paneer tikka – Gócs Ágnes, Helló Curry! blog

Paneer tikka – Gócs Ágnes, Helló Curry! blog

Vendégblogger sorozat – 3. rész
Vendégblogger sorozat – 2.

Vendégblogger sorozat – 2.

Bornemisza Orsi, Pink&Berry blog

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!