Cukormentes málnás-chiamagos lekvár
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Palacsintasütés volt nálunk a hétvégén, és gondoltam, a szokásos ízek mellé készítek egy igazán gyümölcsös ízű tölteléket is, aminek a receptjét most megosztom veletek. Ez a cukormentes málnás-chiamagos lekvár szuper egészséges, nagyon finom és villámgyorsan elkészíthető. Ráadásul még főzni sem kell. Használhatunk hozzá friss vagy fagyasztott málnát is, a chiamagnak köszönhetően pedig bámulatosan be tud sűrűsödni.
Tökéletesen passzol palacsintához, gofrihoz, joghurthoz, müzlihez, muffinhoz vagy szuper lesz a reggeli croissant tetejére halmozva. Beilleszthető vegán, nyers, paleo, low carb, alacsony fruktóztartalmú és cukormentes diétába is.
Hozzávalók
4 személyre- 230 g málna
- 1 evőkanál eritrit vagy 2 db magozott datolya
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 csipet őrölt vanília
- 20 g chiamag
Elkészítés
Az összes hozzávalót a chiamag kivételével tegyük aprítógépbe, vagy használjunk botmixert a pürésítéshez. Ha fagyasztott málnából készítjük a lekvárt, akkor mindenképpen várjuk meg, amíg a málna teljesen kiolvad.
A málnapürébe keverjük bele a chiamagot. Öntsük légmentesen lezárható edénybe, és tegyük a hűtőbe minimum 2-3 órára, amíg a lekvár jól besűrűsödik.
Légmentesen lezárt edényben tárolva, hűtőben 1 hétig is eláll.