Cukormentes csörögefánk
A csörögefánkba szerencsére eleve nem kell sok cukor, de amennyi szükséges, azt nyugodtan helyettesíthetjük eritrittel. Ha pedig meg is szórnánk tálalás előtt a kész fánkokat, válasszunk arra a célra is porrá őrölt eritritet! És persze a lekvár is legyen cukormentes.
Hozzávalók
16-18 darabhoz- 15 dkg fehér liszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
- 8 dkg porállagú eritrit
- 15 dkg tejföl
- 3 db tojássárgája
- 4 dl napraforgóolaj a sütéshez
- tetszőleges ízű cukormentes lekvár a tálaláshoz
Elkészítés
A kétféle lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a puha vajat, az eritritet, a tejfölt és a tojássárgájákat, ezután jól összegyúrjuk. A tésztagombócot folpackba csomagoljuk, és 25-30 percre hűtőbe tesszük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, és pár mm vékony téglalappá nyújtjuk. Késsel vagy derelyeszaggatóval 6-8 cm-es rombuszokra vágjuk. Mindegyik tésztadarab közepére vágunk egy kis nyílást, majd a rombuszok egyik sarkát átdugjuk ezeken.
A fánkokat közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd lekvárral tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?