Cukkinis, fetás, zabpelyhes muffin
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Ez a cukkinis, fetás muffin a zabpehelynek és a zabpehelylisztnek köszönhetően laktató, diétás reggeli, ha már unod a szokásos zabkásás, tojásos vagy szendvicses diétás reggeliket. Tökéletes útravalónak vagy akkor is, ha diétázó vendégeket vársz, mivel gyorsan elkészül és jól szállítható, de akár le is fagyaszthatod, ha esetleg nem fogyna el.
Hozzávalók
16 darabhoz- 20 dkg zabpehelyliszt
- 4 dkg zabpehely
- 5 g sütőpor
- 1 tk. (10 g) só
- 6-8 levél friss bazsalikom (szárított bazsalikommal helyettesíthető)
- 5 dkg feta sajt
- 2 db tojás
- 25 dkg skyr
- 4 ek. (20 g) extra szűz olívaolaj
- 20 dkg reszelt cukkini
- 6-8 szem olívabogyó (elhagyható)
- 1 dl víz
Elkészítés
A zabpehelylisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat: a tojásokat a skyrrel, az olívaolajjal és a morzsolt fetával, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit és az apróra vágott olívabogyót.
A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, és hozzáadjuk a vizet, hogy hígabb nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
A muffintésztát szilikon muffinformákba adagoljuk – formánként 1,5-2 evőkanál tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Kihűlve fogyasztjuk.
Ezt a receptet már próbáltad?