Csokoládés-babapiskótás szelet
Hozzávalók
- Csokis piskótához:
- ( 35x25 tespsihez)
- 10 db tojás
- 10 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 7 evőkanál liszt
- Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 500 ml tej
- 1 db vaníliarúd
- 2 db tojássárgája
- 1 csomag babapiskóta (18 db)
- 3 dl tej
- 2-3 evőkanál rumaroma
Elkészítés
Csokis piskóta:
1. Válasszuk szét a tojásokat. Kezdjük el a fehérjét felverni egy pici sóval, majd mikor kezd habosodni, adjunk hozzá 6 evőkanál cukrot és verjük kemény habbá.
2. A maradék cukorral (4 evőkanál) kihabosítjuk a sárgáját is.
3. Ha ez is meg van, öntsük hozzá a fehérjehabhoz és óvatosan forgassuk bele.
4. Végül szitáljuk bele a kakaóporral elkevert lisztet és óvatosan, de gyors mozdulatokkal keverjük el.
5. Ne kevergessük sokáig, mert összeesik a tészta!
6. Öntsük bele a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített, 180 fokos sütőben, körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
Krém:
1. A vajat a porcukorral robotgép segítségével kihabosítjuk.
2. A tejet mérjük ki egy lábasba, adjuk hozzá a lisztet és a vanília rúd kikapart magjait, majd rakjuk fel főni. Ha felforrt, folyamatos keverés mellett főzzük még 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit visszahűlni.
3. Ha körülbelül szobahőmérsékletűre visszahűlt, belekeverhetjük a tojások sárgáját is, végül fedjük le fóliával, hogy ne bőrösödjön és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Miután kihűlt, adjuk hozzá a vajas masszához és közepes fokozaton keverjük egyneművé.
Összeállítás:
1. A kihűlt csokis piskótát vágjuk fel két részre.
2. Kenjük meg a vajas krém felével, majd szorosan pakolgassuk rá a rumos tejbe áztatott babapiskótákat.
3. A tetejére oszlassuk el a maradék vajas krémet és fedjük be a másik lappal. Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe tálalás előtt.