Különleges ízek, csodás összhang, és ünnepi köretnek sem utolsó!
Sokat gondolkoztam azon, hogy a juharszirup napra milyen receptet készítsek. Persze, csinálhattam volna amerikai palacsintát, amit jól nyakon öntök sziruppal (sőt, ha nagyon „amerikai” stílusú ételt szerettem volna, még bacont is sütöttem volna mellé), de aztán a nálunk talán kevésbé ismert párosra, a kelbimbó és a juharszirup szuper kettősére esett a választásom.
Hozzávalók
4 személyre- 20 dkg rizs
- só
- 25 dkg kelbimbó
- 3+1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg csirkemellfilé
- őrölt fekete bors
- 8 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés
A rizst átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
A kelbimbókat megmossuk, megszabadítjuk külső leveleiktől, majd mindet félbevágjuk hosszában. Sós vízben roppanósra főzzük (ne puhuljanak teljesen meg!).
Az előfőzött kelbimbókat leszárítjuk, keverőtálba tesszük, és rácsorgatunk 3 evőkanál juharszirupot. Összeforgatjuk, majd vágott felükkel lefelé sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük a kelbimbókat, akkor a legfinomabbak, ha kissé meg is barnulnak.
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a felcsíkozott csirkemellfilét átsütjük rajta. Ráöntjük a maradék juharszirupot, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a főtt rizzsel, a sült kelbimbókkal és a feldarabolt sárgabarackkal. Még egy kis sóval és borssal fűszerezzük.