Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés enchilada leves

Ez a leves olyan laktató, hogy főételként is fogyaszthatod!
2021. October 11.

Hűvösebb időkben igazán jól tud esni egy forró, fűszeres, laktató leves, ami önmagában főételként is tökéletesen megállja a helyét. 

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 40 dkg csirkemell
  • 3 ek natúr ételízesítő
  • 2 l víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb db sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 ek oregánó
  • ½ ek csemege pirospaprika
  • himalája só
  • őrölt Cayenne-bors
  • 2 dl passzírozott paradicsom
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 1 db avokádó
  • 1 db lime
  • friss koriander

Elkészítés

 

A csirkemellet megtisztítjuk, majd az ételízesítővel együtt 2 liter vízben 30 perc alatt puhára főzzük. 

Egy másik edényben felhevítjük az olívaolajat, és megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott sárgarépát, szárzellert és kaliforniai paprikát. Megszórjuk oregánóval, pirospaprikával és ízlés szerint sóval és Cayenne-borssal. Fedő alatt puhulni hagyjuk.

Eközben a főzőlét meghagyva kivesszük a főtt húst, és két villa segítségével szálaira tépkedjük. 

Mielőtt lepirulnának a zöldségek, felöntjük passzírozott paradicsommal és a hús főzőlevével, majd 15 percig főzzük. Ezután botmixerrel vagy turmixgépben az egészet összeturmixoljuk. Visszaöntjük, belerakjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, valamint a tépett csirkemellet. Így főzzük tovább 10 percet. 

Ízlés szerint reszelt cheddar sajttal, puha avokádószeletekkel, lime levével és friss korianderrel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás pite granola

Almás pite granola

Őszies illatok a konyhában, őszies ízek a reggeliző tálkádban.
Sütőtökös quesadilla

Sütőtökös quesadilla

Egyszerre őszies és mexikói, imádjuk!
Vegán szilvás morzsa

Vegán szilvás morzsa

Kedvenc sütink csakis növényi hozzávalókból!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!