Csirkés enchilada leves
Hűvösebb időkben igazán jól tud esni egy forró, fűszeres, laktató leves, ami önmagában főételként is tökéletesen megállja a helyét.
Hozzávalók
4 adaghoz- 40 dkg csirkemell
- 3 ek natúr ételízesítő
- 2 l víz
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb db sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 ek oregánó
- ½ ek csemege pirospaprika
- himalája só
- őrölt Cayenne-bors
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 5 dkg cheddar sajt
- 1 db avokádó
- 1 db lime
- friss koriander
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk, majd az ételízesítővel együtt 2 liter vízben 30 perc alatt puhára főzzük.
Egy másik edényben felhevítjük az olívaolajat, és megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott sárgarépát, szárzellert és kaliforniai paprikát. Megszórjuk oregánóval, pirospaprikával és ízlés szerint sóval és Cayenne-borssal. Fedő alatt puhulni hagyjuk.
Eközben a főzőlét meghagyva kivesszük a főtt húst, és két villa segítségével szálaira tépkedjük.
Mielőtt lepirulnának a zöldségek, felöntjük passzírozott paradicsommal és a hús főzőlevével, majd 15 percig főzzük. Ezután botmixerrel vagy turmixgépben az egészet összeturmixoljuk. Visszaöntjük, belerakjuk a lecsepegtetett babot és kukoricát, valamint a tépett csirkemellet. Így főzzük tovább 10 percet.
Ízlés szerint reszelt cheddar sajttal, puha avokádószeletekkel, lime levével és friss korianderrel tálaljuk.