Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A legfinomabb babfasírt krémes avokádó szósszal

Ráadásul gluténmentes!
2016. October 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • ½ csésze víz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 1 kápia paprika, apró kockára vágva
  • 1 sárgarépa, reszelve
  • 1 jalapeno paprika, kimagozva, kis kockákra vágva
  • 2 teáskanál kömény
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • ¼ teáskanál cayenne bors (ha erősen szeretjük)
  • ¼ csésze apróra vágott koriander
  • 2 konzerv feketebab, leöblítve és megszárítva
  • ¾ csésze csemege kukorica
  • ½ csésze gluténmentes zabpehely
  • ½ csésze gluténmentes zabliszt
  • só, frissen őrölt bors
  • A szószhoz:
  • 1/3 csésze salsa verde
  • ½ avokádó, összenyomva
  • 2 evőkanál finomra vágott koriander

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk ki és sütőpapírral béleljünk ki egy veknisütő formát.

2. Keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel egy kis tálban, és tegyük a hűtőbe, amíg az étel többi részét összeállítjuk. A lenmag segít egyben tartani a fasírtot.

3. 1 evőkanál olajat közepes lángon kezdjünk el melegíteni egy nagy serpenyőben. Amikor az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a répát és a jalapenot. Pároljuk 5-7 percig, amíg a hagyma üveges lesz, a répa pedig egy kicsit megpuhul. Tegyük át az egészet egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a fűszereket és a koriandert. Tegyük félre.

4. Botmixerrel dolgozzunk össze 1 konzerv babot. Adjuk hozzá a párolt zöldségekhez, majd keverjük hozzá a másik konzervnyi babot, a kukoricát, a zabot, zablisztet és a hűtőben pihentetett lenmagot. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.

5. Öntsük a keveréket az előkészített sütőformába, oszlassuk el benne egyenletesen. Süssük 35 percig.Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni 5-10 percig. A szószhoz keverjük össze a salsa verdet, az avokádót és a koriandert egy közepes tálban. Tálaláskor kenjük meg a babfasírtokat az avokádós szósszal.

  

Forrás: ambitiouskitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült csirkefasírt

Sütőben sült csirkefasírt

Egyszerű csirkefasírt fűszerekkel, szotyiba hempergetve. 15 perc alatt megsül. Mit együnk hozzá? Friss salátát, vagy a sütőben mellette sült krumplit?
Fűszeres bárányfasírt merguez módra

Fűszeres bárányfasírt merguez módra

Ha nagy vendégségre készülünk, de már mindenki unja a "sima" fasírtot, készítsük el ezt a fűszeres húsgombócot!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!