Csípős-édes sertéscomb barna rizzsel
Ahogy hűl az idő, úgy esnek egy jobban a csípős és egyben laktató ételek. Ezúttal sertéscombból készítettem el az alábbi fogást, de persze csirkéből vagy pulykából is szuper lesz.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg barna rizs
- só
- 60 dkg sertéscomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma*
- 2 teáskanál (ízlés szerint, lehet több) tört csilipaprika*
- 30 dkg sűrített paradicsom (bármilyen sűrűségű lehet)
- őrölt fekete bors
- 2 db kaliforniai paprika
- 25 dkg ananász (konzerv)
- aprított snidling a díszítéshez
- *vagy szárított fokhagyma és tört csili keverék, én ezt használtam
Elkészítés
A rizst átöblítjük, majd bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a tört csilit, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Rákanalazzuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Folyamatos vízpótlással puhára sütjük a húst.
Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a megmosott, felcsíkozott kaliforniai paprikát, és együtt sütjük készre. Végül hozzákeverjük a felcikkezett ananászt is, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
A kész ragut a rizzsel tálaljuk, aprított snidlinggel díszítjük.
Ezt is próbáld ki: