Csípős babos tortilla
Ha váratlan vendégek érkeznek hozzám, és gyorsan kell valami finomat prezentálni, gyakran kerül elő a kamrából a készen vásárolható tortillalap.
Amíg elfogy az első pohár bor, a ragu is elkészül, indulhat a tortilla-party!
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 doboz hámozott paradicsom (konzerv, kb. 25 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- 2 ág oregano lecsipkedett levelei
- tört csili (csilipehely) ízlés szerint
- 1 doboz vörösbab (konzerv, kb. 25 dkg)
- 1 doboz csemegekukorica (konzerv, kb. 25 dkg)
- 4 db tortillalap
- 10-15 dkg tetszőleges félkemény sajt vagy sajtkeverék
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés
1.Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a finomra vágott vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. A sárgarépát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd a hagymákhoz tesszük, átpirítjuk. Felöntjük a hámozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, oreganóval és ízlés szerinti mennyiségű tört csilivel ízesítjük, majd kevergetve a sárgarépa puhulásáig főzzük.
2.Hozzáöntjük a lecsepegtetett babot és kukoricát, és addig főzzük a ragut, míg elfő a leve.
3.A tortillalapokat felmelegítjük, megpakoljuk a babos raguval, megszórjuk reszelt sajttal, és tejföllel körítve tálaljuk.