Cottage cheese lepénykék
Ezekbe a lepényekbe natúr cottage cheese és tejföl került egyenlő arányban. A liszt pedig nyugodtan variálható, lecserélhető teljes kiőrlésű lisztre vagy zabpehelylisztre.
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz- 20 dkg cottage cheese
- 20 dkg tejföl
- 2 db tojás
- kevés só
- 1 kávéskanál sütőpor
- kb. 10 dkg liszt
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A cottage cheese-t összekeverjük a tejföllel, a tojásokkal, a sóval és a sütőporral. Apránként hozzáadagoljuk a lisztet is, és simára keverjük.
Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük kevés olajjal. Evőkanállal kis korongokat formázunk bele a masszából, és lassú-közepes lángon mindkét oldalukat átsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd tetszőleges feltétekkel, salátákkal tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?