
Mediterrán paradicsomleves halas raviolival
Sok-sok friss fűszerrel.

Epres gazpacho
Sosem elég az eperből, és amíg van, addig enni kell. Ráadásul nem is csak édesen, hanem pl. egy nagyon gazdag, nagyon ízletes gazpachoban, sósan.

Tavaszi sonkás-hagymás rizottó cukkinivel
Krémes állagú rizzsel az igazi.

Kolbászos-juhtúrós töltött cukkini
Az egyik legjobb dolog a tavaszi-nyári időszakban a piacon kapható számos tökféle. A cukkinit azért szeretem, mert rengeteg felhasználási módja van: készíthetjük töltve, rántva, főzeléknek, krémnek, sőt kenyeret is süthetünk belőle. Jöjjön most egy töltött verzió!

Mozzarellás, rántott rizsgolyók
Paradicsomos mártogatós mellé ajánljuk.

Fokhagymát a majonézbe: itt az aioli
Fokhagyma napra fokhagyma mártogatós.

Vöröslencse bolognai
Egy újabb isteni, növényi fehérjékben gazdag tésztaétel, a ritkán használt vöröslencse felhasználásával.

Epres-camembert sajtos csirkesaláta
Rövid az eperszezon, használjátok ki! Nálam ilyenkor mindig jókora mennyiség lapul a hűtőben, és nemcsak édes, hanem sós ételekbe is teszek belőle. Ez a recept az egyik legfinomabb tavaszi salátám, általában vacsorára készítem magunknak.

Pitavacsora
Vega vacsi sok zöldséggel.

Kapros-uborkás tésztasaláta
A nyár egyik hírnöke: a kapor!

Zöldséges fasírt
Ünnepi menüvé varázsolt zöldséges fogás

Ajváros-sonkás sertésnyársak
Házilag készült ajvárral

Töltött tojás csibék
A húsvét egyik elengedhetetlen eleme a főtt tojás, amit most krémes töltelékkel töltve, játékos csibe formában tálaltam, hogy a gyerekek se csak a csoki tojás után nyúljanak.













