Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Brokkolis quesadilla

2017. January 13.

Hozzávalók

  • 1 csésze rózsákra szedett brokkoli, megfőzve, szobahőmérsékletűre hűtve
  • 1 csésze reszelt mozzarella
  • ¼ csésze morzsolt kukorica
  • ¼ evőkanál fokhagymapor
  • 4 tortillalap
  • só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1.  Forraljunk fel vizet egy nagy lábosban, ebben fogjuk megfőzni a brokkolit. Adjunk a vízhez egy teáskanálnyi sót. Tegyük a brokkoli rózsákat a forrásban lévő vízbe, és kb. 2 perc alatt főzzük ropogósan puhára. Vegyük ki a brokkolit, és tegyük jéghideg vízbe, majd szűrjük le és vágjuk fel.

2. Keverjük össze a brokkolit a sajttal, a kukoricával, és a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk. Osszuk el a keveréket a négy tortilla között, és halmozzuk a tortilla egyik oldalára. A másik felét hajtsuk rá.

3. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Óvatosan tegyünk 2 összehajtott tortillát a serpenyőbe, és néhány perc alatt mindkét oldalát süssük aranybarnára. Akkor jó, ha a sajt megolvad és a tortilla ropogós lesz. Ismételjük meg a másik két tortillával is.

 

Forrás: homecookingadventure.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Quesadilla

Quesadilla

A quesadilla a mexikóiak melegszendvicse, az alapváltozatban a tortilla lapok közt megolvad a sajt és máris kész a fantasztikus fogás, amit egy salátával, akár főételként is kínálhatunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!