Brokkolis quesadilla
Hozzávalók
- 1 csésze rózsákra szedett brokkoli, megfőzve, szobahőmérsékletűre hűtve
- 1 csésze reszelt mozzarella
- ¼ csésze morzsolt kukorica
- ¼ evőkanál fokhagymapor
- 4 tortillalap
- só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
1. Forraljunk fel vizet egy nagy lábosban, ebben fogjuk megfőzni a brokkolit. Adjunk a vízhez egy teáskanálnyi sót. Tegyük a brokkoli rózsákat a forrásban lévő vízbe, és kb. 2 perc alatt főzzük ropogósan puhára. Vegyük ki a brokkolit, és tegyük jéghideg vízbe, majd szűrjük le és vágjuk fel.
2. Keverjük össze a brokkolit a sajttal, a kukoricával, és a fokhagymaporral, sózzuk, borsozzuk. Osszuk el a keveréket a négy tortilla között, és halmozzuk a tortilla egyik oldalára. A másik felét hajtsuk rá.
3. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Óvatosan tegyünk 2 összehajtott tortillát a serpenyőbe, és néhány perc alatt mindkét oldalát süssük aranybarnára. Akkor jó, ha a sajt megolvad és a tortilla ropogós lesz. Ismételjük meg a másik két tortillával is.
Forrás: homecookingadventure.com