Brokkolipürével töltött padlizsán
Főétel mellé köretként, de akár önmagában uzsonnára vagy vacsorára is megállja a helyét ez az ízletes zöldségpárosítás.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg brokkoli
- 2 db padlizsán
- himalája só
- 1 dl krémes natúr joghurt
- 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- zsírszegény mozzarella sajt
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük, és forró gőz felett teljesen puhára pároljuk.
A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, majd hosszában vékony, kb. fél centis szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát sózzuk, majd papírtörlőn hagyjuk kicsepegni belőlük a kesernyés folyadékot.
A grillsütőt vagy grillserpenyőt felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a padlizsánok mindkét oldalát.
A puhára párolódott brokkolit pépesítjük, majd összekeverjük a natúr joghurttal, az ételízesítővel és ízlés szerint sóval.
A sütőt előmelegítjük (grill vagy felső sütés funkción).
1-1 kanálnyi brokkolipürét teszünk a padlizsánszeletek vastagabbik végére, majd szorosan feltekerjük. Tepsibe sorakoztatjuk a tekercseket, zsírszegény mozzarellát vágunk a tetejükre, majd a sütőben 10 perc alatt ráolvasztjuk a padlizsánra.