Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bratwurst egy kicsit másképp: Sült kolbász csípős paradicsomos szósszal  

Bratwurst, azaz sütni való kolbász. Biztos vagyok benne, hogy ez az étel nagyon sokatok kedvence. Bár Németország klasszikusa, a tengerentúlon is annyira szeretik, hogy augusztus 16-át nemzeti Bratwurst napnak nevezték ki.
2017. August 16.

Én most nem hagyományos savanyú káposztás köretet készítettem hozzá, hanem egy zöldséges, csípős paradicsomszószt, kiegészítőnek pedig mindezek mellé jöhet egy adag finom hagymás burgonya.

 

Hozzávalók

4 személyre
  • A burgonyához:
  • 60 dkg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • A szószhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • fél teáskanál csilipehely
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 50 dkg hámozott paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • só, őrölt fekete bor
  • A kolbászhoz:
  • 8 db sütni való kolbász
  • kevés olaj

Elkészítés

 

 

bratwurst1

A burgonyát megmossuk, héjában, bő vízben megfőzzük. Még langyosan meghámozzuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön. Ekkor felcikkezzük. Tálalás előtt egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Beledobjuk a megtisztított, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, és összesütjük a cikkezett burgonyával. Sózzuk, borsozzuk.

Közben elkészítjük a szószt. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk. Rátesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és újhagymát. Megszórjuk csilipehellyel, összeforgatjuk. Rátesszük a megpucolt, kis kockákra vágott sárgarépát és a szintén megpucolt, de egyben hagyott fehérrépát. Felöntjük paradicsommal, hozzáadjuk a babérleveleket és egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Mikor már a sárgarépa is puha, eltávolítjuk a babérleveleket és a fehérrépát, majd botmixerrel krémesre törjük a szószt.

A kolbászok egyik oldalát éles késsel bevagdossuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon átsütjük. Melléjük tálaljuk a paradicsomos szószt és a hagymás burgonyát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nyáresti partikaja a javából! Mázas-zöldfűszeres csirkeszárnyak krumplisalátával és brindzás mártogatóval

Nyáresti partikaja a javából! Mázas-zöldfűszeres csirkeszárnyak krumplisalátával és brindzás mártogatóval

A ropogós, mázas csirkeszárny nem hiába lett Amerika egyik legnépszerűbb étele. Elősütés, közben máz keverés, aztán már mehet is a szárnyakra, hogy együtt süljenek-piruljanak tovább. Én most az édes-csípős húst klasszikus krumplisalátával és sós karakterű brindzás mártogatóval tálaltam. 

Szuperfinom és egészséges páros. Ezt muszáj kipróbálni, lehetőleg még ma!

Bulgursaláta tarjával és paprikakrémmel. Egyperces videó!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!