Bratwurst egy kicsit másképp: Sült kolbász csípős paradicsomos szósszal
Én most nem hagyományos savanyú káposztás köretet készítettem hozzá, hanem egy zöldséges, csípős paradicsomszószt, kiegészítőnek pedig mindezek mellé jöhet egy adag finom hagymás burgonya.
Hozzávalók
4 személyre- A burgonyához:
- 60 dkg burgonya
- 1 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- só, őrölt fekete bors
- A szószhoz:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- fél teáskanál csilipehely
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 50 dkg hámozott paradicsom
- 3 db babérlevél
- só, őrölt fekete bor
- A kolbászhoz:
- 8 db sütni való kolbász
- kevés olaj
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, héjában, bő vízben megfőzzük. Még langyosan meghámozzuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön. Ekkor felcikkezzük. Tálalás előtt egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Beledobjuk a megtisztított, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, és összesütjük a cikkezett burgonyával. Sózzuk, borsozzuk.
Közben elkészítjük a szószt. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk. Rátesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és újhagymát. Megszórjuk csilipehellyel, összeforgatjuk. Rátesszük a megpucolt, kis kockákra vágott sárgarépát és a szintén megpucolt, de egyben hagyott fehérrépát. Felöntjük paradicsommal, hozzáadjuk a babérleveleket és egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Mikor már a sárgarépa is puha, eltávolítjuk a babérleveleket és a fehérrépát, majd botmixerrel krémesre törjük a szószt.
A kolbászok egyik oldalát éles késsel bevagdossuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon átsütjük. Melléjük tálaljuk a paradicsomos szószt és a hagymás burgonyát.