Borjú hegyes fartő tormás krémmártással, pirított súfnudlival
Hozzávalók
4 adag- 80 dkg hegyes fartő (Tafelspitz)
- 2 evőkanál kacsazsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 zellerszár
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 5 dl alaplé
- 2 dl fehérbor
- 1 dl verjus
- 2 dkg torma(frissen reszelt)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg darált kenyérbél (fehér kenyérből)
- só
- bors
Elkészítés
A fartőt sóval és őrölt borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben a kacsazsíron minden oldalát megsütjük. A húst egy tányérra tesszük és a dió nagyságúra darabolt zöldségeket tovább pirítjuk a serpenyőben, hozzátesszük a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ráöntjük a fehérbort és a verjus-t. Az alaplével felöntjük, sózzuk, hozzátesszük a húst és 120 C fokos sütőben fél óránként megfordítva kb. másfél óráig pároljuk.
Miután a hús megpuhult, vágódeszkára helyezzük, a mártást leszűrjük, a tormát a fehér kenyér darált belsejével felforraljuk, majd a tűzről levéve vajjal finomítjuk.
A húst a pirított súfnudlira tálaljuk, ráöntjük a mártást és a zöldségekkel díszítjük.