Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók
2 adaghoz- 50 dkg érett paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 dl passzírozott paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- Himalája só
- Őrölt bors
- 125 g zsírszegény mozzarella sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200ᵒC-ra.
A paradicsomokat alaposan megmossuk, félbevágjuk és kicsumázzuk. A hagymákat megpucoljuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymát kettévágjuk. Mindet egy sütőpapírral bélelet tepsibe fektetjük, majd az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
A megsült paradicsomot és hagymákat hűlni hagyjuk, majd turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a passzírozott paradicsomlét, egy marék friss bazsalikomlevelet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néhány másodperc alatt homogén állagúra turmixoljuk.
Mozzarella sajtszeletekkel és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.