Bárányborda sült édesburgonya hasábbal és gyöngyhagymával
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
A napokban sikerült beszereznem friss és jó minőségű báránybordát, és bár nem olcsó, érdemes kipróbálni, mivel a bárányhús csodálatosan gazdag íze mindenkit levesz a lábáról, aki megkóstolja. A zöldfűszeres marinálás után a hús pedig extrán omlós és ízletes lesz. Ráadásul gyorsan elkészül, és tele van olyan ásványi anyagokkal, amelyek elősegítik a szervezet egészséges működését.
Hozzávalók
2 személyre- 6 szelet bárányborda
- 3 nagyobb édesburgonya
- 10 dkg ecetes gyöngyhagyma
- 4-6 evőkanál olívaolaj
- só, bors
- A páchoz:
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- ½ teáskanál fokhagymapor
- só és frissen tört bors ízlés szerint
Elkészítés
A páchoz az összes hozzávalót összekeverjük, és beletesszük a húst úgy, hogy minden oldalán érje a páclé. Egy napra hűtőben tesszük, ez idő alatt 3-4-szer átforgatjuk a húsokat a pácban.
Az édesburgonyákat meghámozzuk, megmossuk és vékony hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk olíva olajjal, és sózzuk ízlés szerint. Előmelegített sütőben 175 °C-on 20-30 percig sütjük.
A báránybordákat sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat forrósítunk, majd a báránybordák mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.
Sült édesburgonya hasábbal és ecetes gyöngyhagymával tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?