Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lassan sült, fűszeres báránycomb

Adásban volt: 2014. April 16.
A lassan sült, fokhagymával tűzdelt, fűszeres báránycomb, valódi ünnepi fogás, amit érdemes kipróbálni.
2014. April 16.

Hozzávalók

  • 1 báránycomb
  • 4 gerezd fokhagyma

  • bors
  • Fűszerolaj:
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 cm friss gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 130C fokra. A báránycombot megtűzdeljük a fokhagymaszeletekkel, alaposan bedörzsüljük sóval. Elkészítjük a fűszerolajat: egy kis edényben összekeverjük az olajat a fűszerekkel és a friss gyömbérrel, majd botmixerrel pépesítjük. Ezt a húsba masszírozzuk. Egy nagy, vastagfalú serpenyőt, vagy tepsit füstölésig hevítünk, hozzáadunk 2 evőkanál olajat, majd a combot minden oldalán körbepirítjuk. Levesszük a tűzről, aláöntünk 1 dl fehérbort, majd fedetlenül a sütőbe tesszük, és kb. 3,5 -4 órán át sütjük, Szeletelés előtt legalább 20 percig pihentetjük.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!