Banános muffin
Ez a muffin simán lehet alaprecept, hiszen a a banános tészta szinte bármilyen gyümölccsel kombinálható. Én most két egész évben kapható gyümölccsel, áfonyával és ananásszal turbóztam fel, de eperrel, málnával, ribizlivel vagy almával, körtével is szuper lesz.
Hozzávalók
12 darabhoz- 2 db tojás
- 12 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 2 db túlérett banán
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 15 dkg friss, tisztított ananász
- 10 dkg áfonya
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd a puha, kis kockákra vágott vajjal vagy margarinnal, végül pedig a megpucolt, pépesített banánnal is kikeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a banános keverékhez adjuk. Végül hozzáforgatjuk a kis kockákra vágott ananászt és a megmosott áfonyaszemeket is.
Egy muffintepsit kibélelünk 12 muffinpapírral. Egyenletesen elosztjuk a kapszlikban a tésztát, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.