Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Babos-kukoricás salsa

Igazi mexikói az esti mozizáshoz
2017. szeptember 6.

Hozzávalók

  • A tortilla chipshez:
  • 3 lap barna tortilla
  • 2-3 ek. extra szűz olíva olaj
  • 3 ek. étkezési élesztő
  • néhány csipet só
  • A salsahoz:
  • 1 csésze főtt kukoricaszem
  • 1 csésze főtt fekete bab
  • ¾ csésze apróra vágott koriander
  • 1 közepes paradicsom (felkockázva)
  • 2 mogyoróhagyma (felkockázva)
  • 1 jalapeno paprika (kimagozva, apróra vágva)
  • 5 ek. limelé
  • 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • tengeri só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy nagy tepsit ütőpapírral.

Vágjuk chipsalakúra a tortillákat: minden lapot felezzünk addig, míg 12-12 szeletet nem kapunk. Fektessük azokat a tepsibe, egymástól távol, majd kenjük be olíva olajjal, szórjuk meg sóval és élesztővel. 12-14 perc alatt süssük ropogósra (a 10. percben nézzünk rá, ugyanis könnyen megéghet).

Amíg hűl a chips, készítsük el a salsat: egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd ízlés szerint sózzuk be. Tálaljuk a chipsek mellé.

forrás: picklesnhoney.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi készítésű teljes kiőrlésű tortilla

Házi készítésű teljes kiőrlésű tortilla

Csak 4 hozzávalóra lesz szükséged
Karamellizált ananász salsa

Karamellizált ananász salsa

Grillezett húsok mellé kiváló

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?