Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Babos-kukoricás salsa

Igazi mexikói az esti mozizáshoz
2017. September 6.

Hozzávalók

  • A tortilla chipshez:
  • 3 lap barna tortilla
  • 2-3 ek. extra szűz olíva olaj
  • 3 ek. étkezési élesztő
  • néhány csipet só
  • A salsahoz:
  • 1 csésze főtt kukoricaszem
  • 1 csésze főtt fekete bab
  • ¾ csésze apróra vágott koriander
  • 1 közepes paradicsom (felkockázva)
  • 2 mogyoróhagyma (felkockázva)
  • 1 jalapeno paprika (kimagozva, apróra vágva)
  • 5 ek. limelé
  • 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • tengeri só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy nagy tepsit ütőpapírral.

Vágjuk chipsalakúra a tortillákat: minden lapot felezzünk addig, míg 12-12 szeletet nem kapunk. Fektessük azokat a tepsibe, egymástól távol, majd kenjük be olíva olajjal, szórjuk meg sóval és élesztővel. 12-14 perc alatt süssük ropogósra (a 10. percben nézzünk rá, ugyanis könnyen megéghet).

Amíg hűl a chips, készítsük el a salsat: egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd ízlés szerint sózzuk be. Tálaljuk a chipsek mellé.

forrás: picklesnhoney.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!