Avokádós csokikrémmel töltött tartlet
Krémes textúrájának és semleges ízvilágának hála az avokádó bizony édes receptekben is szuperül megállja a helyét. Az egyetlen fontos kitétel, hogy igazán érett és puha darabot használjunk hozzá.
Hozzávalók
6 darabhoz- Tészta:
- 15 dkg zabkorpa
- 2 dkg zsírszegény kakaó
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
- 5 dkg puha vaj
- Töltelék:
- ½ db érett avokádó
- 8 dkg érett banán
- 1 ek agávészirup
- 1 dkg zsírszegény kakaó
Elkészítés
A zabkorpát egyenletesen összekeverjük a poreritrittel és a kakaóval, majd alaposan összekeverjük a lágy vajjal is. A tésztát 15 percig a hűtőben pihentetjük, majd hat egyenlő részre osztjuk, és szilikon muffin vagy kosárka formába nyomkodjuk 2-3 centis peremet képezve. A formákat ezután fagyasztóba tesszük a krém elkészítéséig.
A krémhez aprítóban krémesre törjük a héjából kikanalazott avokádót a banánnal, majd hozzáadjuk az agávét és a kakaóport is, és tovább turmixoljuk, amíg teljesen egynemű „csokoládépudingot” kapunk. Ezzel megtöltjük a kosárkákat, majd banánkarikákkal vagy más friss gyümölccsel díszítjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Ezt a receptet is próbáltad?