Amerikai csokis zabkeksz
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Tökéletes tízóraira, uzsonnára, vendégvárónak vagy utazáshoz is. Már 2-3 szem is nagyon laktató belőle!
Hozzávalók
25 darabhoz- 15 dkg puha vaj
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 2 db tojás
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 10 dkg cukormentes csokicsepp vagy apróra vágott étcsokoládé
Elkészítés
A vajat az édesítőszerrel és a vanília aromával habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat is hozzáadjuk, és tovább habosítjuk.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert zabpehelylisztet és az apróra vágott csokit, majd jól összedolgozzuk.
A masszából vizes kézzel dió nagyságú gombócokat gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Teljesen kihűlve fogyasztjuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: