Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Amarettis-gyümölcsös pohárkrém

Nincs kedved vagy időd sütni karácsonyra? Egy gyors pohárdesszertet azért még összedobhatsz!
2020. December 21.

A pohárkrémekben, pohárdesszertekben az a legjobb, hogy ugyanúgy lehetnek nyáriasak, mint akár karácsonyi ízvilágúak. Hagyományos keksz helyett amarettit tettem bele, a gyümölcsöt pedig mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítettem. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (mirelit)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • kb. 8-10 dkg amaretti
  • arany cukorgyöngy a díszítéshez

Elkészítés

 

A pudingport 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, folpackkal letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

Közben az erdei gyümölcsöt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mézesfűszert. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A keményítőt 3-4 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a gyümölcshöz adjuk, kevergetve pár percet főzzük, közben be is sűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, és szintén hagyjuk teljesen kihűlni. 

A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A pudingot habverővel fellazítjuk, majd hozzáforgatjuk a  tejszínhabot. 

4 desszertes pohár aljában elosztjuk az amarettik kb. 3/4-ét. Rákanalazzuk a puding nagy részét, majd a gyümölcsöt. A rétegezést a egy kevés pudinggal fejezzük be. Végül a pohárdesszerteket a maradék amarettikkel és cukorgyöngyökkel díszítjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős szardínia burgonyasalátával

Serpenyős szardínia burgonyasalátával

Nem csak rántott halban gondolkozhatunk karácsonyra!
Bundázott tintahal

Bundázott tintahal

Karácsonyi előétel vagy szilveszteri snack?
Töltött melegszendvics

Töltött melegszendvics

Kívül ropogós, belül krémes, az egyik legtutibb hétvégi reggeli!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!