Amarettis-gyümölcsös pohárkrém
A pohárkrémekben, pohárdesszertekben az a legjobb, hogy ugyanúgy lehetnek nyáriasak, mint akár karácsonyi ízvilágúak. Hagyományos keksz helyett amarettit tettem bele, a gyümölcsöt pedig mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítettem.
Hozzávalók
4 személyre- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 dl habtejszín
- 30 dkg vegyes erdei gyümölcs (mirelit)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 púpozott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- kb. 8-10 dkg amaretti
- arany cukorgyöngy a díszítéshez
Elkészítés
A pudingport 1 dl tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos keveréket, és kevergetve sűrűre főzzük. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, folpackkal letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben az erdei gyümölcsöt egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mézesfűszert. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A keményítőt 3-4 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a gyümölcshöz adjuk, kevergetve pár percet főzzük, közben be is sűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, és szintén hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A pudingot habverővel fellazítjuk, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
4 desszertes pohár aljában elosztjuk az amarettik kb. 3/4-ét. Rákanalazzuk a puding nagy részét, majd a gyümölcsöt. A rétegezést a egy kevés pudinggal fejezzük be. Végül a pohárdesszerteket a maradék amarettikkel és cukorgyöngyökkel díszítjük.