Almáspite másképp
Hasselback alma édes-zabos morzsával
2017. September 26.
Hozzávalók
- 6 nagy alma (félbe vágva, kimagozva)
- 12 ek. vaj (olvasztva)
- 1/3 csésze cukor (plusz a szóráshoz)
- 2 ek. őrölt fahéj
- 2/3 csésze nagy szemű zabpehely
- Vanília fagylalt és karamellszósz a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Fektessük felvágott oldalukkal lefele az almaszeleteket a tepsibe, majd vagdossuk be a tetejüket, de ne vágjunk le az aljáig – figyeljünk rá, hogy az alma egyben maradjon.
Kenjük meg a gyümölcsöket az olvasztott vajjal, majd szórjunk rájuk kevés cukrot. Süssük az almákat 23-25 percig, míg finoman megkaramellizálódnak.
Egy kis tálban keverjük össze a maradék olvasztott vajat, az 1/3 csésze cukrot, a fahájat és a zabpelyhet. Ha az almák kissé kihűltek, töltsük meg a réseket ezzel a keverékkel, majd rakjuk vissza a sütőbe 10 percre.
Mindegyik szeletet 1-1 gombóc vaníliafagyival és karamellöntettel tálaljunk.
forrás: Delish
Megosztom barátaimmal