Almás zabgolyók
Ebbe a desszertbe teljesen felesleges cukrot tenni, anélkül is finom és édes. A zab pedig szuper rostforrás!
Hozzávalók
8 darabhoz- 2 db közepes méretű alma (kb. 30 dkg)
- 5 dkg darált dió
- kb. 10 dkg apró szemű zabpehely
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- kevés kókuszreszelék
Elkészítés
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy kis lábasban, víz hozzáadása nélkül puhára pároljuk. Ezután hagyjuk kihűlni.
A kihűlt almához hozzádolgozzuk a diót, a zabot és a fahéjat, majd 30 percre hűtőbe tesszük a masszát. Ezután golyókat formázunk belőle (ha lágynak érezzük, egy kevés zabot még adhatunk hozzá), és kókuszreszelékbe hempergetjük.
Ezeket az almás sütiket is próbáld ki!