Egyszerű és gyors almás párnácska egészséges hozzávalókból
Hozzávalók
- 20 dkg zabliszt
- 1 egész tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg eritrit
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 30 dkg alma
- fahéj
Elkészítés
A tésztához összegyúrjuk a zablisztet a sütőporral, 7 dkg eritrittel, a kókuszolajjal és a tojás sárgájával. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és a maradék eritrittel. Néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle az almalét.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tésztát kivesszük a hűtőből és alaposan átgyúrjuk. Liszttel megszórt nyújtódeszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Egy legalább 10 cm átmérőjű szaggatóval (vagy bögrével, tálkával) korongokat szaggatunk a tésztából. Ezeknek a közepére helyezünk egy evőkanálnyi alma tölteléket, kettéhajtjuk félkör alakúra, majd a szélét mindenhol becsipkedjük, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
A maradék tojásfehérjével megkenjük a párnácskák tetejét, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben, az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.