Almapürés sütemény
Szeretek almapürét használni a kevert sütikhez, puha, szaftos állagot ad a sütiknek. Kapható készen, vagy otthon is készíthetjük: egyszerűen pároljuk meg a meghámozott, felkockázott vagy lereszelt almát egy kis vízzel, citromlével. Ízesíthetjük is rögtön például fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával.
Hozzávalók
egy 18x25 cm-es tepsihez- 3 db tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 35 dkg almapüré
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg aprított étcsoki vagy csokicsepp
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a kétféle cukorral, az olajjal és az almapürével. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd apránként az almapürés keverékhez adjuk, végül hozzáforgatjuk a csokit is.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, tetszőleges szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.