A csirkesaláta megunhatatlan. Íme egy egészséges, pikáns kis recept hozzá
A saláták valóban elengedhetetlen részét képezik az egészséges életmódnak, de mivel végeláthatatlan a variációk száma, sosem kell ráunni. A megszokott csirke salátát például feldobhatjuk pikánsabb fűszerezéssel, és akár egy kis grillezett ananásszal is.
Hozzávalók
2 adag- 25 dkg csirkemell
- 20 dkg jégsaláta
- 10 dkg koktélparadicsom
- 1 db avokádó
- 1 db ananász
- 1 fej lilahagyma
- szezámmag
- só
- bors
- chili pehely
- kurkuma
- fokhagymapor
- kókuszolaj
Elkészítés
A csirkemellet kifilézzük, majd ízlés szerint sóval, borssal, chili pehellyel, kurkumával és fokhagymaporral befűszerezzük és félretesszük.
Az ananászt meghámozzuk, karikákra vágjuk és eltávolítjuk a középső keményebb részt. A lilahagymát is karikákra vágjuk.
Előmelegítjük és kókuszolajjal kikenjük a grillsütőt vagy egy grill serpenyőt. 2-2 perc alatt megsütjük az ananász és a lilahagyma karikák mindkét oldalát. Pótoljuk a kókuszolajt, majd a sütőbe fektetjük a befűszerezett csirkemell szeleteket is. Oldalanként 4-5 perc alatt ropogós kérget sütünk rá. Az utolsó 1-1 percben megszórjuk szezámmaggal.
A jégsalátát összetépkedjük, a koktélparadicsomot félbe vágjuk, az avokádót pedig kimagozzuk, egy kanállal eltávolítjuk a héjától és vékony szeletekre vágjuk.
Végül összeállítjuk a salátát.