Citromos-spárgás tészta
Spárga és citrom: szuper jó kis kombináció, amit azt hiszem, hogy senkinek sem kell bemutatnom. Most azonban csavartam egyet az alapízeken, és egy olyan tésztás fogást készítettem, amit azok is nagyon fognak szeretni, akik hús nélkül el sem tudnak képzelni egy főételt.
Karalábé ropogós
Egyszerűen elkészíthető vegetáriánus tócsni Sárától.
Humusz, a közel-keleti mártogatós
Az arab világ egyik legismertebb és legkedveltebb mártogatósát ma ünnepeljük.
Poharas Rákóczi túrós
Vannak sütemények, amelyek sosem „mennek ki a divatból”, éppen csak más formát öltenek az aktuális gasztronómiai trendeknek köszönhetően. Most a Rákóczi túróst készítettem el pohárdesszertként, egészséges alapanyagokkal.
Tőkehalfilé zöldfűszeres bulgurral
Ma egy nagyon szuper világnapot ünneplünk: egyél amit akarsz nap!
Mediterrán paradicsomleves halas raviolival
Sok-sok friss fűszerrel.
Vörösáfonyás energiagolyó
Vannak napok, amikor olyan elfoglaltak vagyunk, hogy még egy normális étkezésre sem jut elég idő. Ilyenkor hasznosak lehetnek ezek az energiagolyók, hiszen könnyen hordozhatóak, néhány falat az egész, és sokáig feltöltenek energiával.
Nimbu Pani
Indiai limonádé meleg napokra.
Sonkával és bébispenóttal töltött rántott sajt tavaszi bulgursalátával
Hogy ne legyen unalmas, ne csak rántsd, hanem töltsd is meg!
Micsoda az a hoagie?
Nagy kedvenc ez a szendvics, még világnapja is van!
Epres-túrós muffin
Kakaós réteg, túrós réteg és eper, mindez egy kis muffinba zárva. Finom tavaszi süti hétköznapokra, sőt én biztosan magammal fogom vinni piknikezni is! A mennyiség 12 darab klasszikus méretű muffinra vonatkozik.
Epres gazpacho
Sosem elég az eperből, és amíg van, addig enni kell. Ráadásul nem is csak édesen, hanem pl. egy nagyon gazdag, nagyon ízletes gazpachoban, sósan.
Kókuszos-bazsalikomos csirke
Egy 15 perc alatt elkészíthető csirkés ebédötletet mutatok, amit a kókusztejszín és a friss bazsalikom találkozása tesz különlegessé.